Paylaş

30 Eylül 2013 Pazartesi

Bilgisayarda Arama yapıyorum.


  Bilgisayarda arama yapabilmemiz için " Başlat " menüsünden " ARA " komutunu vermek yeterli olacaktır.
Açılan Pencereden seçenekleri işaretleyip istediğimiz kriterlere uygun arama sonuçlarına kolayca ulaşabiliriz.


26 Eylül 2013 Perşembe

Görüntü Özellikleri

             Görüntü Özellikleri menüsüne en basit yol  :   Masaüstü ekranında " Sağ tuşa "  basarak "Özellikler" komutunu vererek "Görüntü Özellikleri" menüsüne ulaşabiliriz.


Temalar Sekmesi : Bilgisayarınızı kullanıcılara özel olarak kişiselleştirmenize  ve tek tıklamayla görünüm değişikliği yapmanıza olanak verir. " Farklı Kaydet"  butonu ile temaları kayıt etme ve açılan penceredeki " Gözat" seçeneği ile daha önceden kayıt edilmiş temaları yükleme imkanı bulunmaktadır.

Masaüstü : Arkaplan görsellerinin ayarlandığı sekmedir. Bilgisayarda yüklü olan yada internet  veya "Gözat" düğmesini kullanarak başka kaynaklardan edindiğimiz  görselleri arkaplan olarak ayarlayabiliriz. "Konum" kısmından arkaplanı Uzat / Ortala / Döşe gibi seçenekleri seçebiliriz. "Masaüstünü Özelleştir" düğmesinden  Masaüstünde bulunan simgeleri silebilir yada Simgeleri değiştirebilirsiniz.

Ekran Koruyucu :  Bilgisayar çalışır haldeyken belirlenen bir süre içinde klavye yada farenin herhangi bir tuşuna dokunulmazsa yada fare hareket ettirilmezse Ekran koruyucu devreye girer. "Ön izleme" tuşundan ekran koruyucuyu test edebilir,"Ayarlar" bölümünden her ekran koruyucuya ait değişik özellikleri özelleştirebilir ve bekleme süresini ayarlayabilirsiniz.
  "Güç" bölümünden Ekranın veya bilgisayara bağlı sabit diskleri enerji tasarrufu için kapatılmasını devreye sokabilirsiniz.

Görünüm : Bu sekmede Etkin olan yada olmayan pencereleri veya İleti pencerelerinin görünümlerini özelleştirebilirsiniz. Gerek renk,gerek yazı boyutu gibi seçenekleri düzenleyebilir yada hazır olan renk stillerini seçebilirsiniz.

Ayarlar : "Ekran Çözünürlüğünü" ve "Renk Kalitesini" bu bölümden gerçekleştirebilirsiniz.

16 Eylül 2013 Pazartesi

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim Sistemi Nedir?


İşletim Sistemi Nedir? İşletim sistemi bilgisayardaki tüm donanımların, yazılımların ve dosyaların yönetimini sağlayan en temel yazılımdır.

İşletim Sistemi Olmazsa?

 İşletim sistemi yüklü olmadan bilgisayar, tablet veya telefonumuzu kullanamayız.

İşletim Sistemi Nerelerde Kullanılır?
İşletim sistemleri bilgisayar, tablet, video oyun konsolları, cep telefonları, web sunucularında, arabalarda, beyaz eşyalarda hatta kol saatlerinin içinde bile yüklü olabilir.

Masaüstü İşletim Sistemleri
 Günümüz kişisel bilgisayarında çoğunlukla Windows, MacOS veya Linux işletim sistemleri kullanılır.

 Mobil İşletim Sistemleri
 Cep telefonu ve tabletlerde ise Android, iOS ve Windows işletim sistemleri yaygın olarak kullanılır


Videolar :  
  1. Android nasıl bir işletim sistemidir? http://www.uzmantv.com/android-nasil-bir-isletim-sistemidir
  2. Windows 8 nasıl bir işletim sistemidir?  http://www.uzmantv.com/windows-8-nasil-bir-isletim-sistemidir
  3. İşletim sistemi açısından Mac ile PC arasında ne fark var? http://www.uzmantv.com/isletim-sistemi-acisindan-mac-ile-pc-arasinda-ne-fark-var
  4. İOS nedir? http://www.youtube.com/watch?v=7lGvjTBM6cA

İşletim Sistemi detayı için Videolar